Horní menu

Drobečková navigace

Úvod > Získané dotace > 2020 Ministerstvo pro místní rozvoj - projekt Obnova místní komunikace Říkovice

2020 Ministerstvo pro místní rozvoj - projekt Obnova místní komunikace Říkovice

 logo_mmr_cr_rgb (002).jpg

 

 

Obnova místní komunikace Říkovice

Tento projekt byl realizován za přispění finančních prostředků státního rozpočtu ČR z programu Ministerstva pro místní rozvoj, program 11782 – Podpora rozvoje regionů 2019+

Stavební část této akce proběhla v roce 2020. Jejím cílem byla obnova místní komunikace v obci Říkovice, v okrese Přerov, v Olomouckém kraji. Akcí (projektem) řešená místní komunikace, která byla obnovena, je umístěna na parcelách č. 293/1, 299 a 297, které jsou ve vlastnictví obce. Řešená místní komunikace má celkovou délku 324 m; realizované stavební řešení má s celkovou obnovenou plochou 1 247 m2.

Důvodem obnovy této místní komunikace byl velmi špatný, nevyhovující technický stav, což významným (negativním) způsobem ovlivňovalo bezpečný provoz motorových i nemotorových vozidel a pohyb chodců. Díky realizaci tohoto projektu se podařilo tento nebezpeční úsek uvést do odpovídajícího technického stavu, což bylo i hlavním záměrem realizace této stavební akce.

Za další přinos, kterého bylo dosaženo v souvislosti s obnovou řešené místní komunikace, je podstatné zlepšení organizace všech druhů dopravy (cyklistické, pěší, motoristické) a v neposlední řadě také zlepšení estetického vzhledu ulice.

Realizace této stavební akce provedla firma SWIETELSKY stavební s.r.o., odštěpný závod Dopravní stavby Morava, Jahodová ulice 60, 620 00 Brno, IČO: 480 35 599

práce_1.JPGpráce_2.JPG

hotovo_1.JPGhotovo_2.JPG

publicita_1.JPGpublicita_2.JPG